Carlsen-fall etter tre strake remis

Magnus Carlsen spilte tre remis på rad under Grand Chess Tour-turneringen i Belgia fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Magnus Carlsen spilte tre remis på rad under Grand Chess Tour-turneringen i Belgia fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen spilte remis i samtlige av fredagens tre hurtigsjakkpartier under Grand Chess Tour-turneringen i Belgia. Han falt dermed ned til 3.-plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter hurtigsjakkdelen står Carlsen med 11 av 18 mulige poeng. Wesley So fra USA topper med tre poeng mer.

Verdensmesteren falt ned én plassering i sammendraget etter at han fredag måtte nøye seg med tre strake remis mot Anish Giri, Viswanathan Anand og Jan Nepomniatsjtsji.

Carlsen spilte med hvite brikker i møtet med Anand, men klarte ikke å dra fordel av det. I tidsnød klarte han akkurat å unngå tap.

Overbeviser ikke

– Jeg trodde at han hadde en veldig bra stilling i partiet mot Anand, men han måtte slite med å klare remis. Det er noe som ikke helt stemmer med verdensmesteren. Han har ikke vært på sitt beste de siste månedene, sa tidligere VM-utfordrer Nigel Short i et intervju med arrangøren, skriver Matt & Patt.

Siden det ikke ble noen Carlsen-seirer i de siste hurtigsjakkpartiene, snek Maxime Vachier-Lagrave seg forbi nordmannen med ett poeng og tok over 2.-plassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Carlsen står med tre seirer så langt i belgiske Leuven. Hans eneste tap så langt kom da han møtte Wesley So i onsdagens siste parti. 26-åringen gikk på en smell til tross for at han spilte med hvite brikker.

Lynsjakk neste

I hurtigsjakkdelen gir hver seier to poeng, mens det er ett for remis. I helgen fortsetter Carlsen jakten på nok en sammenlagttriumf med spill i lynsjakk (18 partier).

Turneringen i Belgia er den andre av fem i årets Grand Chess Tour. Forrige helg vant Carlsen den første turneringen i Paris etter omspill mot Vachier-Lagrave.

Førstepremien til vinneren er på 312.000 norske kroner.