Lindsey Vonn vil konkurrere med Jansrud og co.

Alpinstjernen Lindsey Vonn vil gjerne konkurrere med menn. Foto: Pier Marco Tacca, AP / NTB scanpix
Alpinstjernen Lindsey Vonn vil gjerne konkurrere med menn. Foto: Pier Marco Tacca, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs alpinstjerne Lindsey Vonn har lyst til å prøve seg i en konkurranse mot menn. – Jeg vil finne ut hva som er mitt fulle potensial, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vonn har vunnet hele 77 renn i verdenscupen. Det er rekord på kvinnesiden i alpinsporten. Nå søker 32-åringen nye utfordringer.

Hvorfor ikke prøve å konkurrere med menn? Vonn vil teste ut hvordan hun ligger an i forhold til Kjetil Jansrud og co.

– Jeg har trent en god del med menn de siste årene, og jeg har klart å måle meg med dem nesten hver dag. Jeg føler at jeg trenger en mulighet som idrettsutøver å teste ut hva som virkelig er mitt fulle potensial, sier Vonn.

Ønsket kommer i kjølvannet av tennislegenden John McEnroes kommentarer om Serena Williams. Han sa tidligere i uken at Williams, som har vunnet 23 Grand Slam-titler i kvinnesingle, hadde havnet på rundt 700.-plass på mennenes verdensranking.

Har snakket med FIS

Vonns trener har allerede tidligere i år vært i møte med Det internasjonale skiforbundet (FIS) om muligheten til å ha et renn der menn og kvinner kjemper mot hverandre. Svaret fra FIS var at det er vanskelig å få til en offisiell konkurranse, men at det kanskje går an å få etablert et oppvisningsrenn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vonn sier hun er usikker på hvordan det faktisk vil gå hvis hun får konkurrere med verdens beste mannlige fartsalpinister.

– Kvinnene mangler en viss fysisk styrke i både ski og tennis sammenlignet med menn, men vi har fordelen av å være smidige og kan ha en type fitness som menn ikke alltid har. I det lange løp kan det iblant bety at man er raskere eller bedre, mener Vonn.