Økokrim henlegger saken mot Westerdals 

Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology (Westerdals Oslo ACT) ved Vulkan nederst på Grünerløkka. Siloen bak er studentboliger.
Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology (Westerdals Oslo ACT) ved Vulkan nederst på Grünerløkka. Siloen bak er studentboliger. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Økokrim henlegger siktelsen mot Westerdals Schools of Communication. Skolen har vært mistenkt for å motta urettmessig statstilskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Økokrim har siden mai i fjor etterforsket en anmeldelse fra Kunnskapsdepartementet med mistanke om utbetaling av urettmessig statstilskudd til Westerdals School of Communication på 34,8 millioner kroner.

– Det har vært en grundig etterforskning av saken, og Økokrim har gjennomført en rekke avhør og gått gjennom store mengder dokumenter og korrespondanse, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim.

Siktelsen er henlagt på grunn av bevisets stilling.

– Siktelsen mot Westerdals School of Communication vedrørende utdanningslinjene scenografi og event samt tredje året av eksponeringsdesign er henlagt etter en helhetsvurdering fordi foretaksstraff i denne saken ikke anses hensiktsmessig, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim.

Westerdals høyskole (WOACT) inngikk tidligere i juni forlik med Kunnskapsdepartementet og betaler tilbake statsstøtte på 42 millioner kroner. Departementet har tidligere fremmet krav på til sammen 84 millioner kroner fra skolen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kravene har vært bestridt av skolen, men den har likevel valgt å inngå forlik. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) roser skolen for å være konstruktive i arbeidet med å rydde opp i gamle forhold.

– Forholdene ligger tilbake i tid, og jeg mener WOACT på en konstruktiv måte har vist vilje til å rydde opp i tidligere forhold. Det har vært uenighet om kravene KD har fremsatt, og et forlik er den beste løsningen for begge parter. Nå ser vi fremover, sa statsråden til NTB 9. juni i år.