Meny

Rent flertall for Ap i Fellesforbundet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringspartiene taper terreng blant Fellesforbundets medlemmer. Arbeiderpartiet har rent flertall i LOs største forbund i privat sektor, viser ny måling.

– Styrkeforholdet mellom de blåblå og de rødgrønne har endret seg fra 2013 da Høyre og Frp samlet var på 43 prosent og de rødgrønne var på 51 prosent. Nå sier 67 prosent av våre medlemmer at de ønsker en ny regjering og et nytt flertall, sier forbundsleder Jørn Eggum i Fellesforbundet til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

52 prosent av de spurte i undersøkelsen, som er utført av Ipsos for Fellesforbundet, støtter Ap. Det er en framgang på 9 prosentpoeng sammenlignet med en tilsvarende undersøkelse i 2013. Høyre og Frp går begge tilbake med 9 prosentpoeng til en oppslutning på henholdsvis 12 og 13 prosent.

Fellesforbundet hadde ved utgangen av fjoråret 141.677 medlemmer og er LOs nest største forbund og størst i privat sektor. I år gir Fellesforbundet 1,8 millioner kroner til Ap i valgkampstøtte, SV får 250.000 kroner og Sp 150.000 kroner.

Men målt i oppslutning er Sp klart større enn SV. Partiet går fram med 8 prosentpoeng fra 2013 til 13 prosent, mens SV går tilbake 1 prosentpoeng til 2 prosent. Det er samme oppslutning som Rødt og KrF, mens MDG og Venstre hver har en oppslutning på 1 prosent.

Undersøkelsen er basert på 1.207 telefonintervjuer utført mellom 21. april og 5. mai. 63 prosent av de spurte har besvart spørsmålet om partipreferanse.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært