Venstre sa nei til å flytte Språkrådet til Bergen

Trine Skei Grande og Venstre skal ha snudd i saken om å flytte Språkrådet til Bergen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Trine Skei Grande og Venstre skal ha snudd i saken om å flytte Språkrådet til Bergen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-leder Trine Skei Grande skal ha snudd i spørsmålet om å flytte Språkrådet og dets 40 arbeidsplasser fra Oslo til Bergen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergens Tidende får opplyst fra flere kilder at saken om utflyttingen av Språkrådet ble behandlet i regjeringskonferanse i begynnelsen av forrige uke.

Der ble det vedtatt at Språkrådet ikke skal flyttes ut av Oslo. Avisen får opplyst fra flere hold at planen var å publisere nyheten i ferien fordi det kunne føre til mindre negativ publisitet. Dette kommer to år etter at Venstre fikk gjennomslag for å flytte statlige arbeidsplasser ut av hovedstaden.

Venstres kommunalpolitiske talsperson André N. Skjelstad sa i mars at Bergen lå godt an til å få Språkrådet til byen. Videre meldte han at det ville komme en beslutning like etter påske.

Guri Melby, som tidligere har vært byråd for partiet i Oslo, er styreleder for Språkrådet og har vært mot å flytte. Ifølge BT har hun fått med seg Venstre-leder Grande på laget.

– Når Venstre ikke vil, så blir det ikke flytting. Dette er Venstres sak, sier en kilde i regjeringspartiene.

Beslutningen vil ifølge avisen bli offentliggjort onsdag.