Korrupsjons- og bedragerisiktet advokat rømte fra USA

Advokat Eric Conn har påberopt seg retten til å ikke vitne hvis det kan føre til at han selv blir dømt i bedragerisaken mot ham, men skulle vitne mot andre involverte. Nå er han stukket av. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Advokat Eric Conn har påberopt seg retten til å ikke vitne hvis det kan føre til at han selv blir dømt i bedragerisaken mot ham, men skulle vitne mot andre involverte. Nå er han stukket av. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med falskt pass stakk skandaleadvokaten Eric Conn (56) til et land uten utvekslingsavtale med USA. Han er innblandet i trygdebedrag på over 5 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Conn erkjente i mars skyld da han ble anklaget for å stjele fra føderale myndigheter og bestikke en dommer, og han skulle etter planen vitne mot en medsammensvoren i retten 5. juni. I påvente av saken satt han i husarrest med elektronisk fotlenke. 2. juni var Conn forsvunnet, og fotlenken ble funnet i en veikant, opplyser FBI , som har utlovet en dusør på 20.000 dollar til den som bidrar til pågripelsen av Conn.

Advokaten fra Kentucky sendte i helga eposter til The Lexington Herald-Leader og fortalte villig om hvordan han klarte å stikke fra USA. Avisa har verifisert Conns identitet og er sikre på at det er ham de har hatt kontakt med. Conn sier han brukte falskt pass, flyktet til et land som ikke vil utlevere ham og at han har fått hjelp til å finne seg en jobb.

Conn var innblandet i bedrageri for over 5 milliarder kroner. Mesteparten tilegnet han seg i form av uberettigede trygdeutbetalinger på vegne av klienter. Han er også anklaget for å ha bestukket leger, to føderale dommere og flere andre i prosessen. Han ble siktet i april 2016.