125.000 kroner samlet inn for å gjenreise Trollpikken

Steinformasjonen Trollpikken i Rogaland slik den så ut i all sin prakt før den ble knekt.
Foto: Ingve Aalbu / NTB scanpix
Steinformasjonen Trollpikken i Rogaland slik den så ut i all sin prakt før den ble knekt. Foto: Ingve Aalbu / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen som startet arbeidet med å gjøre steinformasjonen Trollpikken i Eigersund kjent, har satt i gang en innsamlingsaksjon for å få den på plass igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dalane Tidende startet aksjonen til Kjetil Bentsen, via stiftelsen Dalane Kyststi, lørdag kveld rett etter klokka 20.

Og folk ser ut til å være villige til å åpne pungen. I 22-tiden søndag var det kommet inn 125.000 kroner fra 782 givere, ifølge innsamlingssiden på Startskudd.no.

Over halvveis til målet

Målet for aksjonen er 200.000 kroner. Bentsen håper det skal kunne dekke kostnadene til å få fjellformasjonen opp igjen ved hjelp av en entreprenør.

– Oppslutningen om innsamlingsaksjonen har vært fantastisk, sier initiativtakeren til Stavanger Aftenblad.

Turgåere oppdaget lørdag morgen at landemerket Trollpikken var knekt. Det er funnet borehull i steinen, og alt tyder på at det dreier seg om hærverk.

"Penis-shaped rock"

Nyheten om den falne fjellformasjonen har også nådd utlandet. "Norwegian activists collect money to fix vandalized penis-shaped rock formation near Stavanger", skriver nyhetsbyrået AP søndag.

Tyske DPA rapporterer følgende: "Trollpenis in Norwegen abgehackt – viele Spenden für kaputten Felsen" (Trollpenis kappet av i Norge – mange donasjoner til ødelagt fjell).

Trollpikken ligger mellom Kjervall og Veshovda i Eigersund kommune i Rogaland. Stedet er 20–25 minutters gange fra vei. Håpet har vært at den skal ha potensial til å bli en attraksjon på høyde med Preikestolen og Trolltunga.

Personvernpolicy