Politiet avfyrte varselskudd under pågripelse i Tvedestrand

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet avfyrte varselskudd i forbindelse med pågripelsen av en mann i 20-årene som var bevæpnet med kniv i Tvedestrand sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Politiet sto oppstilt mot en person. Vi hørte skudd. Jeg tror det var to eller tre, sier et øyenvitne til Agderposten.

Det som ifølge kvinnen, som ønsker å være anonym, trolig var flere skudd, ble avfyrt rundt klokken 20 søndag kveld, før mannen la seg på bakken og ble pågrepet. Ingen kom til skade i hendelsen.

Tre tjenestemenn var involvert i aksjonen, opplyser operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt til NTB. Han kan verken kommentere hvor mange skudd som ble avfyrt, eller hvor mange av tjenestemennene som avfyrte skudd.

Skuddene ble løsnet fordi politifolkene opplevde mannen som truende, ifølge Eide. Mannen skal tidligere ha kommet med trusler overfor en annen person, og han var i politiets søkelys i den sammenhengen. Politiet hadde fått tips om at han var om bord i en buss, og ventet på holdeplassen da bussen ankom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Da han gikk av bussen, prøvde han å komme seg inn i bilen til en tredjeperson. Situasjonen ble oppfattet som såpass truende at tjenestemennene løsnet skudd, sier Eide.

Det ble også brukt pepperspray under pågripelsen. Spesialenheten for politisaker er underrettet.

– Mannen er nå på vei til arrest og legevakt, opplyste politiets innsatsleder, Nils Erik Usterud, til Tvedestrandsposten da dramaet var over.

Mannen, som skal være fra Arendal, er godt kjent av politiet fra før.