Sarpsborg-poeng i toppkampen sendte Rosenborg tilbake på tabelltopp

Branns Vito Wormgoor sikret ett poeng da laget spilte 1-1 borte mot Sarpsborg i toppkampen i Eliteserien.
Branns Vito Wormgoor sikret ett poeng da laget spilte 1-1 borte mot Sarpsborg i toppkampen i Eliteserien. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brann fikk med seg et sterkt poeng borte mot Sarpsborg, men 1-1-resultatet gjør at Rosenborg igjen troner øverst i Eliteserien.

For mens Lars Arne Nilsens mannskap spilte 1-1 mot serietreer Sarpsborg, vant Rosenborg med 3-0 hjemme mot Sogndal.

Det betyr at trønderne topper Eliteserien med 28 poeng, mens Brann og Sarpsborg følger like etter med henholdsvis 26 og 25 poeng.

Vertene kunne imidlertid fort tatt med seg alle poengene søndag. Laget var klart best spesielt før pause.

– Helt sykt

– Vi har så mange sjanser. Vi burde ledet 3-0 til pause, sa Sarpsborg-spiller Kristoffer Zachariassen til Eurosport etter kampen. Han fikk støtte av lagkamerat Patrick Mortensen.

– Det er helt sykt at vi ikke scorer flere. Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke står her med tre poeng, sa han.

Zachariassen ga vertene ledelsen 1-0 etter 22 minutter etter et vedvarende Sarpsborg-trykk. Ole Jørgen Halvorsen og Jon-Helge Tveita kombinerte på høyre før sistnevnte slo inn på bakre stolpe. Der dukket Zachariassen opp og stupheadet inn 1-0.

Wormgoor utlignet

Hjemmelaget skapte flere muligheter før pause og gikk i garderoben med en fullt fortjent ledelse, vel vitende om at laget kunne scoret både én og to ganger til

Brann-laget våknet imidlertid mer mot slutten, og etter 73 minutter kom utligningen da kaptein Vito Wormgoor steg til værs på en corner og headet inn 1-1.

Samme mann var involvert i en kjempemulighet kun minutter senere da han nok en gang vant en duell etter en corner. Bismar Acosta plukket opp ballen og satte den i tverrliggeren fra kloss hold, men costaricaneren ble avvinket for offside.