Nytt israelsk angrep mot militære mål i Syria

Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: AP / NTB scanpix.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det israelske militæret angrep søndag nye regimestillinger i Syria, etter at flere syriske prosjektiler traff de okkuperte Golanhøydene tidligere på dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge hæren var to stillinger med tungt artilleri samt en lastebil med ammunisjon, som begge tilhørte det syriske regimet, mål for angrepet søndag.

Det israelske flyvåpenet gjennomførte lørdag et lignende luftangrep, som gjengjeldelse for at ti prosjektiler tidligere på samme dag landet inne i de okkuperte Golanhøydene.

Benjamin Netanyahu forsvarte søndag dette angrepet, og sa at Israel ville svare med makt på enhver prosjektil som lander på israelsk jord.

–Dette var en kraftig respons mot et bombekasterangrep inne i vårt territorium, sa han under et møte i det israelske kabinettet.

–Vår linje er tydelig: Vi vil ikke tolerere noen form for bomskudd eller drypp – verken fra bombekastere eller raketter – fra noen front. Vi vil svare med makt på ethvert angrep mot våre territorier og våre borgere, sier statsministeren videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen ble såret av prosjektilene som landet på Golanhøydene, som Israel okkuperte under den såkalte seksdagerskrigen som startet i 1967. Bomskuddene skjedde under sammenstøt mellom det syriske regimet og syriske opprørere.

Ifølge SOHR traff det israelske luftangrepet to stridsvogner ved en syrisk militærbase. Det statlige syriske nyhetsbyrået SANA meldte i tillegg at minst to personer ble drept.