Putin besøkte Krim-halvøya, Ukraina protesterer

Russlands president Vladimir Putin besøkte lørdag en sommerleir for barn på den annekterte Krim-halvøya, til sterke protester fra Ukraina. Foto: AP / NTB scanpix<div><br></div>
Russlands president Vladimir Putin besøkte lørdag en sommerleir for barn på den annekterte Krim-halvøya, til sterke protester fra Ukraina. Foto: AP / NTB scanpix

Foto: NTB scanpix

Russlands president Vladimir Putin besøkte den annekterte Krim-halvøya lørdag, til sterke protester fra Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Putin besøkte blant annet den berømte ferieleiren Artek, en tradisjonell sommerleir for barn som stammer fra sovjettiden og som ligger ved kysten av Svartehavet.

Under besøkte ruslet Putin rundt og snakket med flere av barna som er på ferie på Artek-leiren.

Putins besøk ble imidlertid skarpt kritisert av ukrainske myndigheter.

– Dette besøket er et grove brudd på Ukrainas suverenitet og territoriale integritet, heter det i en kunngjøring fra det ukrainske utenriksdepartementet.

Russland annekterte Krim-halvøya i 2014 og støtter også de prorussiske opprørerne i Øst-Ukraina. Krigen mellom ukrainske styrker og de prorussiske opprørerne har kostet over 10.000 mennesker livet, både sivile, soldater og opprørere.

Ved midnatt natt til lørdag trådte imidlertid en ny våpenhvile i kraft, en av tale som er framforhandlet av Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) og som ble undertegnet tidligere denne uken.

Våpenhvilen, som skal vare til 31. august er innført for å la lokale bønder få mulighet til å dyrke og høste sine avlinger.

Men kun få timer etter at våpenhvilen var iverksatt, ble to ukrainske regjeringssoldater drept og to andre såret i trefninger med prorussiske opprørere i de urolige regionene Lugansk og Donetsk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden