Kvitova til finalen i Birmingham

Petra Kvitová er klar for finalen i tennisturneringen i Birmingham etter at Lucie Safarova i semifinalen måtte gi seg i det andre settet med en skade. Foto: Mike Egerton, PA / AP / NTB scanpix
Petra Kvitová er klar for finalen i tennisturneringen i Birmingham etter at Lucie Safarova i semifinalen måtte gi seg i det andre settet med en skade. Foto: Mike Egerton, PA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Petra Kvitová er klar for sin første tennisfinale etter at hun ble offer for et knivangrep i eget hjem. Lørdag vant hun semifinalen mot Lucie Safarova i Birmingham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finalen er Kvitovas første på gress etter at hun vant Wimbledon-turneringen i 2014. Lørdagens semifinale ble et antiklimaks da motstander Safarova måtte gi seg allerede i det andre settet på grunn av en skade. Da ledet Kvitova 6-1, 1-0.

I finalen møter tsjekkeren Ashleigh Barty. Australieren slo på imponerende vis Garbiñe Muguruza 2-6, 6-4, 6-2.

Kvitova var i desember utsatt for et knivoverfall i sitt eget hjem. Angrepet kunne fort ha gjort slutt på karrieren. Venstrehåndsspilleren fikk skader på alle fingrene og to sener i venstre hånd.

Hun gjorde comeback i Roland-Garros, men tapte allerede i 2. runde på rødgrusen i Paris. På gress har hun derimot funnet raskt tilbake til gamle takter, og nå er Kvitova klar for finale i Birmingham.

– Hånden er fin, noe som er de beste nyhetene jeg kunne fått. Jeg kjenner ingen smerte, sa Kvitova og la til at det går bedre enn hun hadde trodd etter skaden.