Politiet løslater bilbrannsiktet mann

Til sammen tre biler ble totalskadd i to forskjellige bilbranner på Vestli natt til 9. juni. Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å si hvilken av brannene mannen i 20-årene knyttes til. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Til sammen tre biler ble totalskadd i to forskjellige bilbranner på Vestli natt til 9. juni. Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å si hvilken av brannene mannen i 20-årene knyttes til. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet valgte lørdag kveld å løslate mannen som er siktet i forbindelse med en av bilbrannene på Vestli i Oslo tidligere denne måneden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen i begynnelsen av 20-årene er siktet for grovt skadeverk, men nektet i avhør lørdag for å ha hatt noe med bilbranner å gjøre. Han vil ikke bli framstilt for varetektsfengsling, men er fortsatt siktet i saken.

– Av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke kommentere hvordan vi vurderer mistankegrunnlaget mot ham, sier vakthavende politiadvokat Line Borgen i Oslo politidistrikt til NTB.

DNA på bensinkanne

Politiet har funnet DNA som samsvarer med DNA fra mannen på en rød bensinkanne som lå i nærheten av bilen han ble siktet for å ha tent på, melder NRK.

– Vi kan bekrefte at DNA på bensinkanna gjorde at vi kunne pågripe mannen og sikte ham for grovt skadeverk, sier politioverbetjent Rune Skjold i Oslo politidistrikt.

– Vi sjekker nå om flere kan ha tilknytning til kanna og vil derfor ikke gå ut med nøyaktig hvor vi fant den, sier Skjold, men bekrefter at kanna ble funnet i nærheten av brannstedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen sammenheng foreløpig

Han sier at politiet kjenner noe til siktede fra før av og legger til at han er en del av bymiljøet i området.

– Jeg ønsker ikke å betegne noen gjenger. Han er en del av ungdommen i området, sier Skjold og legger til at mannen har utenlandsk bakgrunn, men er norsk statsborger.

Politiet etterforsker flere bilbranner i Oslo den siste tiden. Foreløpig har de ikke funnet noen sammenheng mellom dem, men det er noe de etterforsker.

– Det er ikke noe som tilsier at han kan knyttes til de andre brannene, men vi kan ikke utelukke det, opplyser Skjold.

17 bilbranner

Til sammen fire biler ble skadd i to forskjellige branner på Vestli natt til 9. juni i år. På grunn av etterforskningen ønsker politiet foreløpig ikke å tidfeste eller si noe mer konkret om brannen mannen er siktet for.

Hittil i år har det vært 17 bilbranner i østlige områder av Oslo, som Tøyen, Høybråten, Mortensrud, Vestli, Stovner og Furuset. Bare den siste uka er elleve biler skadd i brann.