Tyrkia fjerner Darwin fra pensum

Tyrkia fjerner Darwin fra skolepensum og hevder hans lære er for kontroversiell og komplisert. Illustrasjonsfoto: Timo Jaakonaho / Lehtikuva / NTB scanpix
Tyrkia fjerner Darwin fra skolepensum og hevder hans lære er for kontroversiell og komplisert. Illustrasjonsfoto: Timo Jaakonaho / Lehtikuva / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Charles Darwins evolusjonslære skal ikke lenger være en del av pensum ved Tyrkias skoler. Den er for kontroversiell og vanskelig, hevder myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Endringen innebærer blant annet at et kapittel med tittelen "Livets begynnelse og evolusjon" strykes i skolens lærebøker. Dette materialet vil ikke være tilgjengelig før elevene eventuelt velger å fortsette på universitetet etter endt skolegang, melder Reuters.

– Vi er oppmerksom på at våre elever ikke vil forstå enkelte kontroversielle emner, hvis de ikke har den rette bakgrunnen for å forstå sammenhengenog hypotesen, så vi har utelatt noen av dem, sier Alpaslan Durmus, som leder det tyrkiske utdanningsdirektoratet. Visestatsminister Numan Kurtulmus sa tidligere i år evolusjonsteorien er "gammel og råtten" og ikke nødvendigvis behøvde å inngå i undervisningen.

Durmus sier endringene, som skal tre i kraft allerede ved skolestart til høsten, er i tråd med tyrkiske verdier.

Både kristne og muslimske kreasjonister avviser Darwins lære om artenes opprinnelse. De mener Jorden og alt liv på den ble skapt av Gud, slik det beskrives i Bibelen eller Koranen.

Aktuelt:

Tyrkia anklager Amnesty-sjef for terrorforbindelser

Erdogan forbyr bruk av ordet «arena»