Hellas' kredittverdighet oppgradert

Etter løfter om nye milliarder til redningsfondet, øker kredittverdigheten til Hellas. I bytte må regjeringen love fortsatt stram økonomisk politikk. Det har ført til en rekke demonstrasjoner, som her i Aten tidligere i uken. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB scanpix
Etter løfter om nye milliarder til redningsfondet, øker kredittverdigheten til Hellas. I bytte må regjeringen love fortsatt stram økonomisk politikk. Det har ført til en rekke demonstrasjoner, som her i Aten tidligere i uken. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Moody's har oppgradert kredittverdigheten til Hellas etter at grekerne og deres långivere ble enige om fortsatte bidrag til landets redningsfond. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kredittvurderingsbyrået hever den kriserammede greske økonomien fra Caa3 til Caa2. Det plasserer fortsatt landet langt ned på listen over det som omtales som "søppelstatus" i finansverdenen. Caa2 indikerer obligasjoner med dårlig kvalitet og høy risiko.

Oppgraderingen kommer etter at Hellas fikk løfte fra sine långivere om ytterligere 8,5 milliarder euro til den eksisterende redningspakken, i bytte mot fortsatt stram økonomisk politikk. Beløpet tilsvarer drøyt 80 milliarder kroner etter dagens kurs.

Moody's sier Hellas viser forsiktige tegn på en økonomi som er i ferd med å stabiliseres, men at det er for tidlig å si om veksten vil vedvare.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden