Verstappen i fokus i Baku

Max Verstappen får hjelp etter å ha krasjet i autovernet på Formel 1-banen i Baku etter å ha hatt beste treningstid i begge omganger foran Aserbajdsjans Grand Prix. Foto: Graham Hughes, AP / NTB scanpix
Max Verstappen får hjelp etter å ha krasjet i autovernet på Formel 1-banen i Baku etter å ha hatt beste treningstid i begge omganger foran Aserbajdsjans Grand Prix. Foto: Graham Hughes, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Max Verstappen dominerte fredagens trening før helgens VM-runde i Formel 1, med beste tid i begge omganger samt en dramatisk krasj.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 19-årige nederlenderen viste konkurrentene bakhjulene i Baku og kalte det "min beste dag i år" selv om det endte med en krasj.

– Jeg noterte til og med bestetid med en runde som var langt fra ideell. Jeg kjørte ut av depot under gult flagg og med virtuell sikkerhetsbil, så jeg fikk ikke varmet hjulene slik jeg ønsket. Det gjør resultatet enda mer positivt, sa han.

– Det blir vanskelig å holde meg foran også i kvalifiseringen, men vi har mer fart i bilen enn vi pleier. Jeg hadde en god følelse i dag.

Beste tid

Hans lagkamerat Daniel Ricciardo var nest best om formiddagen, mens finske Valtteri Bottas i Mercedes var nest best om ettermiddagen. Da var Ricciardo nummer tre.

Verstappens beste tid var 1.43,362, ett tidel bedre enn Bottas.

På en dag da begge omganger ble avsluttet med rødt flagg etter uhell, skled Verstappen inn i autovernet og skadet hjulopphenget bak.

– Det var veldig rart. Jeg prøvde å greie svingen, men så besluttet jeg å velge det trygge og ta avkjøringsveien. Plutselig mistet bakhjulene veigrepet, og jeg skled inn i autovernet, sa han.

Hamilton-trøbbel

Ferrari-duoen Kimi Räikkönen og VM-leder Sebastian Vettel var nummer fire og fem i ettermiddagsøkta. VM-toer Lewis Hamilton i Mercedes var et stykke bak.

– Det er en vanskelig bane, og vi hadde noen utfordringer med oppsettet, men Valtteris tid i ettermiddag gir oss håp, sa han.

Aserbajdsjans Grand Prix kjøres søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden