Stokke og Eikeri til finale i 25.000-dollarturneringer

Ulrikke Eikeri er klar for finale i en 25.000-dollarturnering i Ungarn. Melanie Stokke skal spille finale i en tilsvarende turnering i Sverige. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Ulrikke Eikeri er klar for finale i en 25.000-dollarturnering i Ungarn. Melanie Stokke skal spille finale i en tilsvarende turnering i Sverige. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Melanie Stokke og Ulrikke Eikeri spilte seg fredag til finale i hver sin 25.000-dollarturnering i tennis. For Stokke er det første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-årige Stokke slo belgiske Ysaline Bonaventure 6-4, 6-3 i semifinalen i Ystad. Bonaventure var for et år siden oppe på 144.-plass på verdensrankingen.

– Det føles sykt gøy. Jeg spiller bra og er i god form, sier Oslo-jenta til Tennis-Norge.

Hun har unngått seedede spillere på sin vei til finalen, men har overbevist og ikke tapt et eneste sett.

I finalen møter hun toppseedede Quirine Lemoine (149 i verden) fra Nederland.

Eikeri er fjerdeseedet i turneringen i Baja i Ungarn. I semifinalen lå hun under 2-5 i første sett, men vendte til seier 7-5, 6-1 over australske Isabelle Wallace.

– Jeg møtte en god spiller, men jeg klarte å heve nivået mitt og finne ut hvordan jeg skulle spille. Det var viktig å snu det. Det var deilig og gir selvtillit, sa Eikeri til Tennis-Norge.

Hun er klar for sin annen finale i 25.000-dollarturneringer i år. I april vant hun en slik turnering i USA. I finalen i Ungarn møter hun Chantal Skamlova fra Slovakia (394 i verden).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden