Federer stormer videre

Roger Federer imponerer i gressturneringen i Halle og er klar for semifinale. Foto: Friso Gentsch, AP / NTB scanpix
Roger Federer imponerer i gressturneringen i Halle og er klar for semifinale. Foto: Friso Gentsch, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Roger Federer har spilt seg varm etter den lange konkurransepausen. Fredag utklasset han tittelforsvarer Florian Mayer i kvartfinalen i Halle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den sveitsiske 35-åringen sto over hele grussesongen for å kunne stille godt rustet i jakten på en ny Wimbledon-tittel. Som vanlig varmer han opp i gressturneringen i Halle, og nå er han to kamper fra sin niende tittel i turneringen.

– Servene satt som de skulle, og det er alltid viktig på gress. Jeg er fornøyd med alt i dag. Det var en god kamp på høyt nivå, sa Federer etter å ha slått sin tyske motstander 6-3, 6-4.

– Det var viktig å være aggressiv og la ham smake variasjonen og kraften i spillet mitt.

Imponerer

Forrige uke tapte Federer for 39-årige Tommy Haas i sin årsdebut på gress i Stuttgart, og mange spurte seg om den lange konkurransepausen hadde hatt motsatt effekt og gjort ham rusten.

Denne uken har er eventuell rust fjernet, og Federer har imponert. Han har ennå ikke avgitt sett i turneringen. Mot Mayer trengte han bare 66 minutter for å løse semifinalebillett. Det er 13. gang på rad han er i semifinale i Halle.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag møter han den 21-årige russeren Karen Khatsjanov, som slo sin landsmann Andrej Rublev i tre sett.

Interessant

– Det blir interessant. Jeg kjenner ham ikke godt, men han er stor og sterk, og han virker veldig glad for å være på touren, sa Federer.

I den andre semifinalen spiller hjemmefavoritten Alexander Zverev mot franske Richard Gasquet.

Federer har tapt bare to kamper i år, men han har hatt pause fra turneringer i tre måneder. I januar tok han sin 18. Grand Slam-tittel med seier i Australian Open.