Cilic til semifinalen i Queen's Club

Marin Cilic er klar for semifinalen i Queen's Club. Foto: Steven Paston/PA via AP / NTB scanpix.
Marin Cilic er klar for semifinalen i Queen's Club. Foto: Steven Paston/PA via AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Marin Cilic beseiret amerikaneren Donald Young med 6-4, 7-5 og er klar for semifinalen i Queen's Club-turneringen i tennis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kroaten møter Gilles Müller, som slo Sam Querrey 6-4, 7-6 (7-5), i siste hinder før finalen.

Fjerdeseedede Cilic seilte opp som en av favorittene til å vinne turneringen da de tre som var seedet foran ham, Andy Murray, Stan Wawrinka og Milos Raonic, ble slått ut allerede i 1. runde.

Mot Young noterte Cilic seg for hele 11 serveess og hadde avgjort kampen innen 90 minutter.

– Jeg spiller veldig godt denne uken. I dag gjennomførte jeg en ny kamp uten å tape et servegame, og det er veldig tilfredsstillende, sa Cilic.

Styrke

I semifinalen venter Müller, som har vist seg svært sterk på gressunderlag så langt denne sesongen.

Seieren mot Querrey var hans sjuende strake på gress, og det med Wimbledon-turneringen rett rundt hjørnet. Han avkrefter likevel at han har Grand Slam-turneringen i bakhodet før møtet med Cilic.

– Jeg tenker ikke på Wimbledon akkurat nå, det er fortsatt lenge til. Det er en for stor sjanse å ta å spille en så god turnering her og samtidig tenke på andre ting, sa 34-åringen som for første gang i karrieren er inne i topp 30 på rankingen.

Revansj

I den andre semifinalen spiller bulgarske Dimitar Berbatov mot spanske Feliciano Lopez i et revansjoppgjør for Queen's-finalen i 2014. Den gang vant Berbatov.

Dimitrov slo Daniil Medvedev i tre sett. Russeren pådro seg en skulderskade under oppvarmingen og var tydelig hemmet. Lopez beseiret tidligere Wimbledon-finalist Tomas Berdych i en maratonkamp som varte nesten to og en halv time.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden