Skarpskytter drepte IS-kriger med rekordlangt skudd

Den canadiske skarpskytteren traff målet – en IS-kriger – mer enn tre og en halv kilometer unna. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Den canadiske skarpskytteren traff målet – en IS-kriger – mer enn tre og en halv kilometer unna. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En skarpskytter fra det canadiske forsvaret skjøt og drepte en IS-kriger på 3,54 kilometers avstand. Det er ny avstandsrekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aldri før har en skarpskytter drept en motstander i felt på så langt hold, melder den canadiske avisen Globe and Mail. Den forrige rekorden ble satt i 2009, da en britisk skarpskytter traff en talibankriger på 2,5 kilometers hold.

Den canadiske skytteren er ikke identifisert, men er tilknyttet en enhet som kjemper mot IS i Irak. Hendelsen fant sted i mai. Skytteren hadde fordelen av en forhøyet posisjon og jobbet sammen med observatør som hjalp ham med å finne målet.

– Det aktuelle skuddet forstyrret faktisk et angrep fra Daesh mot irakiske sikkerhetsstyrker, opplyser en militærkilde. Daesh er den arabiske forkortelsen for ekstremistgruppen IS.

– I stedet for å bruke en bombe og risikere at sivile i området blir drept, er dette en svært presis maktbruk. På grunn av den store avstanden hadde IS-krigeren ingen anelse om hva som var i ferd med å skje.

Aktuelt:

Abadi: Moskésprengning er en erkjennelse av nederlag fra IS

Iraks statsminister hevder IS er beseiret i Mosul