Anslagsvis 600 høyblokker i England har lettantennelige fasader

Ingen vet med sikkerhet hvor mange som befant seg i betongblokka med 120 leiligheter da brannen brøt ut. Tidligere er det blitt anslått at mellom 400 og 600 mennesker bodde i Grenfell Tower. Foto: AP / NTB scanpix
Ingen vet med sikkerhet hvor mange som befant seg i betongblokka med 120 leiligheter da brannen brøt ut. Tidligere er det blitt anslått at mellom 400 og 600 mennesker bodde i Grenfell Tower. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Anslagsvis 600 høyhus i England har brennbare fasadeplater som ligner på dem som dekket Grenfell Tower, opplyser statsminister Theresa May. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Parlamentet torsdag sa May at foreløpige resultater av kontroller av andre høyhus i London viser at flere bygninger har lettantennelige fasader.

Senere på dagen presenterte Mays kontor anslagene for hele England. De viser at det antas at om lag 600 høyblokker rundt om i England har lettantennelige fasadeplater og at det er påvist slike farlige fasadeplater på sju høyblokker.

Kontrollene ble utført etter storbrannen som antas å ha kostet minst 79 menneskeliv i den kommunale boligblokka i Kensington 14. juni.

Materialet som ble brukt til å bekle Grenfell Tower da bygningen ble renovert i 2015, mistenkes å ha vært årsaken til at flammene kunne spre seg til blokkas 24 etasjer på under en time.

May sier undersøkelsene fram til nå har gjort det mulig å fastslå at noen av fasadeplatene var "lettantennelige". Statsministeren ba onsdag om unnskyldning til brannofrene og slo fast at myndighetene sviktet i den umiddelbare innsatsen etter brannen.

Minst 79 mennesker er omkommet eller savnet etter brannen, som brøt ut mens mange av beboerne i blokkas 120 leiligheter lå og sov.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden