Sandhåndballkvinnene fortsatt ubeseiret i EM

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges kvinnelag har ennå til gode å tape i EM i sandhåndball. Hellas og Italia ble torsdag slått i hovedrunden, og Norge er allerede klar for kvartfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er også de norske mennene, som tok seg videre fra gruppespillet med tre seirer og tre tap. I klassen for menn går alle lagene i hovedrunden til cupspillet.

I kvinneklassen er det seks lag i hver hovedrundegruppe, men allerede etter to kamper er det klart at det norske kvinnelaget skal spille kvartfinale lørdag. Ungarn og Italia er nemlig poengløse og uten sjanse til å innhente Norge, som har seks poeng.

De norske kvinnene slo Hellas 2-0 (18-15, 15-10) i første kamp i hovedrunden. Katinka B. Haltvik ble norsk toppscorer med 14 poeng. Mot Italia ble seierssifrene 2-0 (22-10, 13-10). Maren Aardal sto for 15 poeng og er på 2.-plass i EMs toppscorerliste etter seks kamper.

Bare seirer

I den siste kampen i det innledende gruppespillet tidligere på dagen ble Polen slått 2-0, og med fire strake seirer gikk Norge til hovedrunden med to poeng i bagasjen, i likhet med Hellas og Nederland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske jentene trengte kun to sett på å ta seg av det polske laget i solen i Zagreb. Settene ble vunnet 24-17 og 22-16. Aardahl var norsk toppscorer med 16 poeng.

Fredag venter kamper mot Ungarn og Nederland, før cupspillet starter med kvartfinaler lørdag. De fire beste i hver hovedrundegruppe kommer dit.

Gutta til kvartfinale

De norske gutta tok seg til hovedrunden med 2-0 (16-14, 24-20) over Sveits i siste gruppekamp, med 18 poeng av Tobias Glemming. Det norske laget endte med tre seirer og tre tap og tok tredjeplassen i sin gruppe. Dermed er det også klart at laget får spille kvartfinale lørdag. Hovedrunden avgjør bare hvem som møter hvem.

Norge tapte tidligere torsdag 0-2 (10-24, 22-25) for vertslaget Kroatia, som jager sin sjette strake EM-tittel og vant gruppen. Daniel Granli scoret 14 poeng for Norge.

I hovedrunden skal Norge spille mot Spania og Danmark.