Kvitova til første kvartfinale etter comeback

Petra Kvitová i aksjon i seieren mot Naomi Broady i Birmingham onsdag. Foto: Tim Goode, AP / NTB scanpix
Petra Kvitová i aksjon i seieren mot Naomi Broady i Birmingham onsdag. Foto: Tim Goode, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dobbel Wimbledon-mester Petra Kvitová ble hyllet som om hun var hjemmefavoritten etter å ha slått britiske Naomi Broady i WTA-turneringen i Birmingham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tsjekkiske 27-åringen har publikums støtte og sympati i sitt comeback etter knivoverfallet hun var utsatt for i sitt eget hjem i desember. Med onsdagens seier er hun i sin første kvartfinale siden den skrekkopplevelsen.

Kvitova gjorde et par unødvendige dobbeltfeil, men både grunnlinjeslag og bevegelser begynner å sitte som i hennes beste dager. Det bidro til en enkel seier med 6-2, 6-2.

Hun ville ikke høre om at hun i manges øyne er turneringens favoritt.

– Det har jeg ikke hørt, og jeg bryr meg ikke. Det er altfor tidlig å snakke om det. Jeg er her for å spille tennis på gress, som jeg elsker, sa hun.

I knivangrepet pådro venstrehåndsspilleren seg skader i alle fem fingre og to sener i venstre hånd.

Neste oppgave blir vinneren av torsdagens kamp mellom Kristina Mladenovic og Zhang Shuai.

Mens Kvitova gjorde kort prosess med Broady, slet australske Daria Gavrilova i nesten to og en halv time for å slå Katerina Siniakova 7-5, 2-6, 6-4, på den varmeste dagen i Storbritannia siden 1976.

Vinner begge en kamp til, møtes Kvitova og Gavrilova i lørdagens semifinale.