Nytt fall på Oslo Børs

IT-selskapet Evry ble onsdag notert på Oslo Børs igjen, uten den store suksessen. Børsen falt også for andre dag på rad.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
IT-selskapet Evry ble onsdag notert på Oslo Børs igjen, uten den store suksessen. Børsen falt også for andre dag på rad. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo Børs falt for andre dag på rad onsdag. Hovedindeksen gikk ned med 0,62 prosent til 699,68 poeng. Fallende oljepris var med på å sørge for en ny nedtur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mest omsatt onsdag var Statoil og DNB, begge aksjene gikk tilbake, med henholdsvis 0,3 og 2,5 prosent.

Blant de øvrige større selskapene notert på hovedindeksen gikk Marine Harvest fram med 0,3 prosent, og Norsk Hydro og Yara International begge med 0,5 prosent. Orkla falt 1,7 prosent og Telenor 1 prosent.

Blant de øvrige selskapene på hovedindeksen gikk Petroleum Geo-Services fram med 5 prosent, REC Silicon med 4,3 og Seadrill med 3,9 prosent. Link Mobility Group falt med 6,5 prosent, fulgt av Atea med et fall på 3,3 prosent.

Dagens begivenhet på børsen var for øvrig at IT-selskapet Evry ble notert igjen etter to års fravær. Gjeninntredenen på børsen var imidlertid ikke en ubetinget suksess, aksjen debuterte med en kurs på 31 kroner, som var i det nedre sjiktet. Aksjen ble den mest omsatte utenfor hovedindeksen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo Børs fulgte den europeiske trenden onsdag, Alle de toneangivende indeksene i Europa falt. CAC 40 i Paris med 0,2 prosent, DAX 30 i Frankfurt med 0,1 og FTSE 100 i London med marginale 0,1 prosent.

Oljeprisen fortsatte å falle også onsdag, og nådde den laveste prisen på sju måneder godt under 46 dollar fatet. Rundt børsslutt var imidlertid prisen på vei opp og lå på 46,2 dollar fatet for nordsjøoljen, og 43, 8 dollar for et fat amerikansk lettolje.