Cuba til Trump: Vi vil aldri forhandle under press

Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez Parilla anklaget USAs president Donald Trump for dobbeltmoral under en pressekonferanse i Wien mandag. Han viste til at Trump under et besøk i Saudi-Arabia nylig sa at USA ikke er i posisjon til å fortelle andre folk hvordan de skal leve. Foto: Ronald Zak / AP / NTB scanpix
Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez Parilla anklaget USAs president Donald Trump for dobbeltmoral under en pressekonferanse i Wien mandag. Han viste til at Trump under et besøk i Saudi-Arabia nylig sa at USA ikke er i posisjon til å fortelle andre folk hvordan de skal leve. Foto: Ronald Zak / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump vil aldri klare å endre cubansk politikk ved å gjeninnføre restriksjoner mot landet, fastslår Cubas utenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– VI kommer aldri til å forhandle under press eller som følge av trusler, sa utenriksminister Bruno Rodriguez under et besøk i Østerrike mandag.

– Cuba vil aldri komme med noen innrømmelser når det gjelder landets suverenitet eller uavhengighet, tilføyde han.

Trump varslet forrige uke at enkelte av restriksjonene overfor Cuba gjeninnføres etter at forgjengeren Barack Obama lettet på mangeårige reise- og handelsbarrierer mot nabolandet.

Trumps kunngjøring skjedde under et besøk i Florida, som har en stor befolkning eksilcubanere som er sterkt imot styresmaktene i Havanna.

Rodriguez kalte Trumps opptrinn foran Castro-motstandere i Miami for et "grotesk skue".

– Cubansk politikk kan ikke bli brakt i kne av et presidentdirektiv fra USA, fastslår Rodriguez.

Restriksjonene fra Trump er begrenset sammenlignet med situasjonen i forkant av Obamas oppmyking. De innebærer imidlertid en innstramming i reglene for amerikanere som reiser til Cuba. I tillegg styrkes den amerikanske handelsembargoen.

Obama og Cubas president Raul Castro kunngjorde i desember 2014 at de diplomatiske forbindelsene mellom landene skulle gjenopptas. Obama fikk begrenset deler av embargoen som ble innført i 1962. Han ble i fjor den første sittende amerikanske presidenten som har besøkte Cuba siden 1928.