USA vil gjenoppta Syria-kontakten med Russland

USAs forsvarssjef Joseph Dunford vil samarbeide med Russland, som truer med å skyte ned amerikanske fly etter at USA skjøt ned et syrisk kampfly. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
USAs forsvarssjef Joseph Dunford vil samarbeide med Russland, som truer med å skyte ned amerikanske fly etter at USA skjøt ned et syrisk kampfly. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA forsøker å gjenopprette det militære samarbeidet med Russland etter at amerikanerne skjøt ned et syrisk kampfly, opplyser USAs forsvarssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som følge av nedskytingen i Syria søndag, stanset russerne samarbeidsavtalen med USA som ble inngått i 2015 for å hindre sammenstøt mellom russiske og USA-ledede styrker i syrisk luftrom.

Samtidig truet russerne med å skyte ned alle fly fra den amerikanskledede koalisjonen i Syria vest for elva Eufrat.

Forsvarssjef Joe Dunford svarte mandag med å si at USA vil gjenopprette den spesielle kommunikasjonskanalen som har vært avgjørende for å beskytte både russiske og amerikanske styrker i Syria.

– Vi kommer til å jobbe diplomatisk og militært i de kommende timene, sa Dunford om forsøket på å gjenopprette den militære kommunikasjonskanalen.

Ifølge forsvarssjefen har kanalen vært i bruk også etter at forsvarsdepartementet i Moskva mandag kunngjorde at de ville slutte å bruke den.

Russland har siden høsten 2015 deltatt aktivt i krigen i Syria og støttet styrkene til president Bashar al-Assad. USA leder en internasjonal militærallianse som august 2014 har kriget mot ekstremistgruppa IS i Syria og Irak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden