47-åring fra Wales terrorsiktet for moskéangrepet i London

Kriminalteknikere fotografert i Finsbury Park i Nord-London mandag. Foto: AP / NTB scanpix
Kriminalteknikere fotografert i Finsbury Park i Nord-London mandag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

47-åringen som antas å ha stått bak angrepet i nærheten av en moské i Nord-London, er siktet for terror. Han er bosatt i Wales, ifølge britiske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Guardian og BBC erfarer at den antatte gjerningsmannen heter Darren Osborne. The Guardian skriver at han skal være en gift firebarnsfar bosatt i Cardiff.

Ti mennesker ble såret da varebilen kjørte inn i en folkemengde etter kveldsbønnen under den muslimske fastemåneden ramadan. En mann ble i tillegg erklært død på åstedet i Finsbury Park.

Under angrepet ropte gjerningsmannen ifølge øyevitner at han vil "drepe alle muslimer".

Britisk politi bekreftet mandag at de gjennomsøker en adresse i et boligområde i utkanten av Cardiff. Varebilen som ble brukt i angrepet natt til mandag, ble ifølge britiske medier leid i Wales.

47-åringen ble først pågrepet, mistenkt for drapsforsøk. Men siktelsen ble mandag ettermiddag endret til "iverksettelse, forberedelse eller anstiftelse til terrorisme, inkludert drap og drapsforsøk".

– På dette stadiet i etterforskningen antas det at den mistenkte handlet alene, men vi etterforsker selvfølgelig alle omstendighetene som ledet fram mot angrepet, opplyser London-politiet.

Både politi og andre britiske myndigheter har fått kritikk fordi de var sent ute med å fastslå at angrepet i Finsbury Park var terror.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden