Meny

Ruud enkelt videre i Challenger-turnering

Casper Ruud tok seg greit videre til annen runde i en Challenger-turnering i franske Blois mandag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Casper Ruud tok seg greit videre til annen runde i en Challenger-turnering i franske Blois mandag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Tenniskometen Casper Ruud tok seg greit videre til 2. runde i Challenger-turneringen på grus i franske Blois. Kimmer Coppejans ble slått i to strake sett.

Ruud vant det første settet 7-5 etter at han klarte å bryte Coppejans' serve for annen gang. Selv ble nordmannen brutt én gang tidlig i settet.

På stillingen 1-2 måtte nordmannen ta en medisinsk timeout for å stoppe en blødning på det ene kneet.

– Det var kun snakk om et lite kutt som begynte å blø. Jeg vet ikke akkurat hva som skjedde, men han var borti racketen eller et gjerde eller noe. Det var ikke så alvorlig, sier pappa Christian Ruud til VG.

I det andre settet klarte 18-åringen å sette sin motstander under press med en gang, men den 23 år gamle belgieren klarte å avverge to breakmuligheter.

Ruud holdt sin serve fram til 2-1 og klarte å bryte da han fikk hele tre sjanser i det neste gamet. Han servet selv glimrende til 4-1. Motstanderen klarte å redusere og spilte seg fram til 3-5, men Ruud servet hjem settet og kampen.

Nordmannen hadde elleve serveess og tre dobbeltfeil i kampen mot Coppejans. Serven til Ruud var solid og noe faren mener han bør ta med seg videre fra kampen.

Casper Ruud rykket for øvrig opp fire plasser på ATP-rankingen til 108.-plass etter forrige ukes kvartfinaletap i Lyon.

I 2. runde møter Ruud vinneren av det helfranske oppgjøret mellom Tristan Lamasine og Jonathan Eysseric.

(©NTB)

Populært