Antatt gjerningsmann døde under angrep på politiet i Paris

I videoen over kan du se bilen den antatte gjerningsmannen brukte i angrepet mot en politibil på Champs-Élysées.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann døde da han mandag kjørte en bil med eksplosiver og våpen inn i en politibil på Champs-Élysées i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammenstøtet uløste en brann eller eksplosjon inne i den antatte gjerningsmannens bil. Men ingen andre ble skadd i hendelsen.

Innenriksminister Gérard Collomb beskriver hendelsen som et angrepsforsøk. En Kalasjnikov-rifle, håndvåpen og gassflasker ble funnet i bilen, opplyser politikilder til nyhetsbyrået AFP.

Føreren av bilen var en 31 år gammel mann som har vært mistenkt for ekstremisme, ifølge politikilder som nyhetsbyrået AP har snakket med.

Røyk veltet ut

Bilen til den antatte gjerningsmannen kunne ha blitt sprengt i filler, ifølge Collomb. Et videoopptak viser oransje røyk som velter ut av kjøretøyet etter sammenstøtet. Hendelsen etterforskes som terrorisme.

– Folk løp i alle retninger, forteller en 51 år gammel mann som var like ved åstedet da sammenstøtet skjedde.

– Noen ropte at jeg måtte komme meg bort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Føreren ble etter angrepet liggende livløs på bakken. Rett før klokka 17.30 på ettermiddagen ble det bekrefte at han var død.

Marigny-teatret, som ligger i nærheten, ble evakuert, ifølge nyhetsbyrået Reuters. I tillegg ble metrostasjonen Champs-Élysées-Clémenceau stengt.

Unntakstilstand

Meldingen om politiaksjonen kom like etter klokka 16. Politiet ba folk om å holde seg unna mens politiaksjonen pågikk, og området ble sperret av.

Åstedet ligger like ved presidentpalasset, der president Emmanuel Macron bor.

En journalist fra avisa Libération, som var øyenvitne til hendelsen, sier han så en eksplosjon inne i gjerningsmannens bil. Politiet trakk mannen ut, mens de brukte brannslukningsapparater for å slukke brannen, skriver BMFTV.

Hendelsen mandag skjedde to måneder etter at en politimann ble skutt og drept i hovedgata Champs-Élysées. Den gang ble det funnet en lapp ved åstedet med en hyllest til den ytterliggående islamistgruppa IS.

Frankrike har fortsatt unntakstilstand som følge av flere terrorangrep de siste årene. Innenriksminister Gérard Collomb mener mandagens angrepsforsøk viser at det er gode grunner til å opprettholde unntakstilstanden.