Sjøfly totalvraket etter havari på innsjø i Rogaland

Sea King-redningshelikopter er sendt ut etter at et sjøfly styrtet ved Bryne i Rogaland. Arkivfoto: Morten Holm / NTB scanpix.
Sea King-redningshelikopter er sendt ut etter at et sjøfly styrtet ved Bryne i Rogaland. Arkivfoto: Morten Holm / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Et sjøfly er totalvraket etter å ha styrtet ned i Frøylandsvatnet i Time kommune i Rogaland. De tre som var ombord er sendt til sykehus med lettere skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge NRK meldte piloten om problemer og at han var nødt til å forsøke å nødlande et sted i nærheten av Sandtangen før flyet havarerte ved 15.30-tiden lørdag.

De tre mennene ombord, ifølge sykehuset i Stavanger født i 1950, 1952 og 1996, kom seg alle ut på egen hånd. Tilstanden deres beskrives som stabil.

Alle nødetatene, inkludert et Sea King-helikopter, rykket umiddelbart ut da de fikk melding om hendelsen. Ifølge Stavanger Aftenblad er politiet og brannvesenet fortsatt på stedet, for å begrense utslippene fra flyet, som lekker drivstoff.

– Det er kun snakk om en liten lekkasje, ikke så mye at det er farlig for dyreliv i området, forteller vaktleder Svein Nesse i brannvesenet til avisen.

Politiet har foreløpig ikke full oversikt over hendelsesforløpet. De opplyste tidligere lørdag til NTB at flyet var totalvraket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden