Fosterhjemsstiftelsen Fyrlykta skifter ut hele styret

Styret i stiftelsen Fyrlykta, som stiftelsestilsynet har åpnet tilsynssak mot, har besluttet å rekruttere et helt nytt styre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Hele styret i Fyrlykta har lørdag besluttet å stille sine plasser til disposisjon. Arbeidet med å rekruttere ny styreleder og nye styremedlemmer for Fyrlykta vil starte straks. Det sittende styret vil fortsette å utføre sine funksjoner inntil et nytt styre er på plass", heter det i en pressemelding fra stiftelsen Fyrlykta.

Onsdag ble det kjent at stiftelsestilsynet har åpnet tilsynssak mot stiftelsen Fyrlykta, som har levert fosterhjemstjenester og institusjonsplasser innen barnevernet. Tilsynet skal blant annet gjennomgå lønninger, beslutningsprosesser i styret og bruk av overskuddet, for å vurdere om Fyrlykta har brutt stiftelsesloven.

I forrige uke ble det kjent at Barne- og ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) sier opp alle barnevern- og fosterhjemsavtaler med Fyrlykta på grunn av høye lederlønninger og stifterens økonomiske disposisjoner.

Styret i Fyrlykta opplyser lørdag at de "registrerer at det fortsatt stilles spørsmål ved forvaltningen av stiftelsen og ønsker velkommen en uavhengig gjennomgang av stiftelsens virke gjennom Stiftelsestilsynet".

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden