Lindorff: Stadig større selskaper går konkurs

Konkurser rammer større selskaper enn før.


Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Konkurser rammer større selskaper enn før. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Andelen selskaper som konkurs i Norge har flatet ut, men konkursene rammer selskaper med flere og flere ansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser tall fra Lindorff, gjengitt i Finansavisen.

De siste 15 årene har antall ansatte per konkursrammet aksjeselskap i Norge variert. Bunnivået var på 0,6 ansatte i 2007 og økte til et snitt på 3 ansatte per konkurs i både etter dot com-boblen og etter finanskrisen. Nå er det i snitt 7,5 ansatte i AS-ene som går konkurs, høyere enn på mange år.

Ifølge Lindorff er det ikke slik at store enkeltkonkurser trekker opp ansattsnittet. Det er heller ikke slik at snittet er høyere i regionene der det har gått hardt utover ansatte i petroleumsrelaterte næringer: Det er noen regionale forskjeller, men gjennomsnittlig antall ansatte i konkursselskapene er fem eller høyere i alle landsdeler.

Antall konkurser var ventet å øke etter oljeprisfallet, og de 12 månedene fram til og med 1. kvartal var det 8,7 prosent flere konkurser enn i de foregående 12 månedene. I samme periode har imidlertid antall aksjeselskaper steget, så konkursandelen holder seg stabil.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden