Flere hundre protesterte etter at politimann ble frikjent for drap i USA

Valerie Castile, moren til Philando Castile, snakket for dem som møtte opp til demonstrasjonen etter at politibetjent Jeronimo Yanez ble frikjent. Foto: Renee Jones Schneider / Star Tribune via AP / NTB scanpix
Valerie Castile, moren til Philando Castile, snakket for dem som møtte opp til demonstrasjonen etter at politibetjent Jeronimo Yanez ble frikjent. Foto: Renee Jones Schneider / Star Tribune via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politibetjent Jeronimo Yanez ble fredag frikjent for drapet på Philando Castile i fjor. Det utløste nye demonstrasjoner i St. Paul i delstaten Minnesota.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folk protesterte fredag kveld i St. Paul med skilt som blant annet inneholdt "Black Lives Matter", som er en bevegelse som har oppstått etter en rekke politidrap.

Politibetjent Yanez stoppet Castile i trafikken 6. juli i fjor.

Ifølge påtalemyndigheten i USA sa Castile stille og rolig til politiet at han hadde våpen og lisens. Rett etter ble han skutt og drept av en politibetjent.

32 år gamle Castiles siste ord var «jeg strakk meg ikke etter det». Hendelsen ble kjent for hele verden etter at Castiles kjæreste Diamond Reynolds filmet og direktesendte på Facebook. Ifølge Reynolds ble Castile skutt gjentatte ganger da han skulle ta fram ID-kortet sitt.

Det har vært en rekke demonstrasjoner etter drapet på Castile. Siden 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av politi i Missouri i august 2014, har en rekke politidrap på svarte gutter og menn ført til opptøyer og skapt protestbevegelser, med Black Lives Matter i spissen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden