Meny

Journalist skutt i nakken: – Jeg er ekstremt heldig som fortsatt lever

Australsk krigsjournalist ble truffet av kule i nakken etter IS-angrep på Filippinene. 

Den australske krigsjournalisten Adam Harvey ble skutt i nakken da han denne uken dekket kampene mellom ekstremistgrupper som har sverket troskap til IS og filippinske myndigheter. 

– Takk alle sammen. Det går greit med meg. Kula er fortsatt i halsen min, men den bommet på alt det viktige, skriver journalisten i en Twitter-melding.

Hendelsen fant sted i byen Malawi sør i landet. CNN melder at Harvey mottok behandling ved Amai Pakpak-sykehuset.

Først trodde journalisten at han bare fikk et lite kutt, og at kula «bare» hadde streifet nakken. Da journalisten oppsøkte sykehuset, fikk han se røntgenbilder som viser at kula ble sittende fast under huden.

– Jeg er ekstremt heldig som fortsatt lever, sier Harvey. 

Harvey er ABC Australias Indonesia-korrespondent og dekker kampene mellom regjeringsstyrkene og de militante islamistiske gruppene Abu Sayyaf og Maute.

Senest forrige uke ble 13 filippinske soldater drept kamper med ytterliggående islamister i Marawi. For tre uker siden gikk IS-tilhengere til angrep på byen.

Konflikten i byen begynte 23. mai da hundrevis av opprørere gikk til angrep etter at regjeringsstyrkene hadde prøvd å arrestere en lokal islamsk leder. I tillegg har det vært flere angrep i Filippinenes hovedstad Manila. 

Over 200 mennesker er drept i harde kamper i 2017 mellom filippinske soldater og IS-tilhengere, ifølge NTB.

Kampene har fått president Rodrigo Duterte til å erklære unntakstilstand i de sørlige områdene av landet.

Les også: Duterte kaller journalister for «skamløse horesønner»

Populært