Ung mann alvorlig skadd i voldsepisode på Ulsrud

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En yngre mann er alvorlig skadd etter at han ble slått i hodet med et balltre på Ulsrud T-banestasjon i Oslo natt til onsdag. Ingen er pågrepet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Oslo opplyser til NTB at seks til sju jevnaldrende menn skal ha løpt fra stedet etter slagsmålet som de fikk melding om ved 1.30-tiden.

Mannen som ble skadd, ble slått i kroppen med et balltre og fikk også noen slag i hodet, opplyser politiet. Han ble undersøkt av ambulanse på stedet og sendt til legevakten for undersøkelse. Derfra ble han sendt videre til Ullevål.

– Tilstanden hans er alvorlig, men stabil, sier politiadvokat Erlend Enqvist-Jensen ved Stovner politistasjon til NTB onsdag ettermiddag

Han ønsker ikke å si om de har noen mistenkte i saken, men bekrefter at ingen så langt er pågrepet.

Voldsmenn på frifot

– Saken etterforskes for fullt. Om dette er et tilfeldig offer eller ikke, er etterforskningsdetaljer jeg ikke kan gå inn på, sier han.

Politiet i Oslo etterforsker for tiden flere saker hvor ungdomsgjenger står bak trusler og uprovosert vold. Ofrene er også ungdommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskningsleder Anne Kristin Stakston Langvik ved Grønland politistasjon sa tirsdag til ABC Nyheter at de siden jul har hatt rundt 20 saker som omhandler ran, vold og trusler fra ungdomsgrupperinger.

Etnisk norske

– Det er mye uprovosert vold, dessverre. Grupperingene finner en «feil» ved ungdommene og truer dem til å gjøre noe for å slippe unna bank, sier hun.

Senest i helgen skal 20 gutter skal ha sparket og slått en 15-åring til blods på Huk i Oslo – tilsynelatende uprovosert.

Gjennomgående i flere av sakene er at ofrene er unge, etnisk norske gutter, mens gjerningsmennene har ulik etnisk bakgrunn.