Meny

May holder sitt første regjeringsmøte etter valget

Storbritannias statsminister Theresa May and hennes mann Philip får applaus fra ansatte i statsministerboligen Downing Street 10 etter at May har fått det formelle oppdraget å danne ny regjering fra dronning Elizabeth. Foto: Stefan Rousseau / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Theresa May holder lørdag sitt første regjeringsmøte etter valget, samtidig som kritikken mot henne fortsetter.

Britiske medier har ikke vært nådige mot May etter at De konservative tapte sitt rene flertall i Parlamentet i torsdagens valg. At hun fredag varslet at hun vil beholde ministrene fra sin forrige regjering, har ikke dempet kritikken.

May skrev ut nyvalget i april, tre år før tiden, for å styrke sitt mandat foran brexit-forhandlingene. Men som følge av tilbakegangen, mener en rekke kommentatorer at hun bør gå av.

«May stirrer inn i avgrunnen», lyder tittelen i The Times, mens den konservative avisen Daily Mail fastslår at «Toryene vender seg mot Theresa».

May skal nå lede en mindretallsregjering med støtte fra det nordirske unionistpartiet DUP, som endte opp med ti av Underhusets 650 plasser.

Men foreløpig har det ikke kommet noen felles uttalelse fra DUP og De konservative som sier noe om hvordan de to partiene skal samarbeide.

Eksperter mener at DUP kan komme til å presse De konservative på flere viktige saker. DUP er et konservativt protestantisk parti som er imot likekjønnede ekteskap og som støtter utmeldelsen fra EU, men som samtidig ønsker en «myk» grenseovergang mellom Nord-Irland og EU-landet Irland.

(©NTB)

Populært