Meny

Merkel på besøk i Mexico

Tysklands statsminister Angela Merkel har ankommet Mexico for et to dagers langt besøk. Her skåler hun med landets president Enrique Pena Nieto. Foto: AP / Eduardo Verdugo / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands statsminister Angela Merkel har ankommet Mexico for et to dager langt besøk.

Hun ble møtt på flyplassen i Mexico by av utenriksminister Luis Vide Garay og traff fredag ​​kveld landets president Enrique Peña Nieto. Deretter var det tid for gallamiddag.

Det er ventet at Merkels samtaler med mexicanske tjenestemenn vil kretse rundt handelspolitikken til USAs president Donald Trump.

Mexico har sterke bånd med sin nabo i nord, men Trump-administrasjonens politikk og mer proteksjonistiske holdning har ført til at landet har vendt seg mot Europa, Asia og Latin-Amerika for å knytte tettere handelsforbindelser med andre samarbeidspartnere.

Merkel er på en tre dager lang tur i Latin-Amerika og har allerede vært i Argentina.

Reisen skjer samtidig med at den tyske statsministeren forsøker å bygge opp en internasjonal allianse for å møte Trumps klimapolitikk og motstand mot frihandel før neste måneds G20-møte i Hamburg som hun selv skal lede.

(©NTB)

Populært