Meny

Temer blir sittende etter rettsavgjørelse

Brasils president Michel Temer har grunn til å smile etter at han fredag ble frikjent for anklager om brudd på valgkampfinansiering. Foto: AP / Eraldo Peres / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasils president Michel Temer beholder inntil videre sin posisjon som landets øverste leder etter å ha blitt frikjent for brudd på valgloven.

Av de sju dommerne i landets høyeste valgdomstol stemte fire mot og tre for å dømme ham for påståtte brudd på valgkampfinansiering. Hadde avgjørelsen i Brasília gått motsatt vei, kunne den ført til hans fall.

Rettsavgjørelsen kom fredag etter fire dagers behandling og var en etterlengtet seier for Temer, som blir stadig mer presset til å gå av grunnet korrupsjonsskandalen som rir Brasil som en mare.

Saken mot ham kom etter at president Dilma Rousseff og Temer, som da var visepresidentkandidat, ble gjenvalgt i 2014. Temer tok over etter Rousseff, som i fjor ble avsatt i en riksrettssak der hun var anklaget for å ha trikset med statsfinansene i forbindelse med valgkampen i 2014 for å dekke over regjeringens budsjettproblemer.

(©NTB)

Populært