Meny

Brækhus innfridde på hjemmebane: – Høydepunktet i karrieren min

Cecilia Brækhus forsvarte sine belter og vant på poeng mot Erica Farias. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erica Farias kjempet knallhardt, men Cecilia Brækhus forsvarte alle sine tittelbelter da hun slo argentineren på poeng under «Battle of Bergen» fredag.

Farias gikk både fryktløst og kraftig til verks og ga Brækhus solid kamp de innledende rundene, men etter ti intense og knalltøffe runder viste dommerkortene 99-91, 99-91, 98-92 i favør Brækhus som dermed forsvarte alle sine belter.

– Det er veldig emosjonelt. Det er veldig spesielt å være her i Bergen. Det var deilig å komme hjem til Norge, men Bergen er hjem. Dette er høydepunktet i karrieren min til nå. Dette er det største jeg har vært med på, sa Brækhus til Viasat i ringen.

– Det har vært en 20 år lang reise, og det har vært opp- og nedturer og beinhardt arbeid, også kommer bergenserne og topper og gjør det verdt det. Dette er ubeskrivelig og stort, fortsatte hun.

«The First Lady» fikk stilt inn sin jab innledningsvis i den første runden, men hennes argentinske motstander viste seg som en tøff nøtt å knekke.

De to kom ofte i klinsj og i den fjerde runden åpnet kampen seg litt opp da Brækhus fikk inn noen treffere mens de sto hode mot hode.

Prøvde å få Brækhus inn til tauene

Farias forsøkte å skru opp tempoet i femte runde og presse Brækhus inn mot tauene, men 35-åringen vred seg kattemykt unna argentinerens forsøk å trenge henne opp i et hjørne.

Begge de to gikk knallhardt ut i sjette runde og en til vanlig sindig Johnathon Banks skrek ut sine instruksjoner til Brækhus i lag med Ole Klemetsen.

Farias fikk presset Brækhus inn mot tauene avslutningsvis i den sjuende runden, men nok en gang vred «The First Lady» seg unna og fikk avsluttet runden på en god måte.

Sliten Farias

I runde åtte begynte Farias å se sliten ut og hun måtte stadig oftere inn for å holde og få litt hvile.

Svetten sprutet da de to kom i kontakt med hverandre i de siste rundene, men Brækhus virket hele tiden å ha litt mer å gi enn Farias.

Den siste runden virket å bære preg av at Brækhus følte seg komfortabel på at hun vinner på poeng, mens Farias ikke hadde den samme kraften i slagene og var mest interessert i å komme inn og holde. Til slutt kom dommerpoengene som konstaterte hjemmeseier.

– Hun tok kampen og ga et forrykende show. Jeg har så mye respekt for henne. Uten Farias hadde ikke dette skjedd og blitt så magisk. Hun er den beste, så dette kunne ikke vært bedre, sa Brækhus.

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal toppe dette.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært