Meny

Britiske aviser: Mays valgtrekk var katastrofalt

Storbritannias statsminister Theresa May og ektemannen Philip etter å ha avlagt stemme i valget, i Maidenhead i England. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske aviser erklærer at statsminister Theresa May har plassert landet på en knivsegg og at hennes egen makt i beste fall henger i en tynn tråd etter valget.

Det mest brukte begrepet i valgomtalen på avisenes førstesider fredag i Storbritannia er «sjokk over valgdagsmåling». Førstesidene, gjengitt hos BBC , antyder langt på vei at ikke bare flertallet i parlamentet er tapt for det konservative partiet. Også statsministerjobben kan ryke for Theresa May.

De høyreorienterte tabloidavisene The Daily Mail og The Sun skriver i sine lederartikler fredag, basert på valgdagsmålingene torsdag kveld, at statsministerens sjansespill med å skrive ut nyvalg for å få mer støtte har slått tilbake på henne selv og hatt motsatt utfall. Beskrivelsene «spektakulært bomskudd» og «katastrofalt tap av plasser» i parlamentet dukker opp.

Dette er også essensen i kommentaren på førstesiden i Financial Times.

Både The Daily Mail og The Sun har støtte May i valgoppløpet. Nå spår The Mail at det store tapet av plasser i Parlamentet vil åpne for spørsmål om «fru Mays framtid som leder for de konservative, til og med om hun skulle klare å skrape sammen nok stemmer i nasjonalforsamlingen til å halte videre som leder for en mindretallsregjering».

(©NTB)

Populært