Meny

Ny pågripelse etter Manchester-angrepet

Bevæpnet politi før løpet Great Manchester Run, en knapp uke etter terrorangrepet. Hittil har 21 personer blitt pågrepet etter bombeangrepet, tolv er løslatt uten siktelse. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20 år gammel mann er pågrepet nord i Manchester, mistenkt for tilknytning til terrorangrepet mot Manchester Arena 22. mai.

Politiet i Manchester meldte på Twitter natt til torsdag at ytterligere en person er pågrepet i forbindelse med etterforskningen av angrepet.

Mannen meldte seg frivillig til en politistasjon nord i byen onsdag kveld. Han er pågrepet og mistenkt for brudd på terrorlovgivningen i Storbritannia og satt i varetekt.

Hittil er 21 personer pågrepet i forbindelse med etterforskningen, hvorav tolv er løslatt uten siktelse.

Ni personer sitter nå varetekt i påvente av avhør og videre etterforskning, opplyser politiet.

Forrige pågripelse var tirsdag, da en 38 år gammel mann ble pågrepet på flyplassen Heathrow ved London. Politiet sa det var planlagt, og det forelå ingen direkte trussel mot den travle flyplassen.

I alt 22 personer ble drept da en bombe eksploderte rett etter konserten med den amerikanske artisten Ariana Grande på Manchester Arena.

Politiet mener at Salman Abedi (22), som er utpekt som gjerningsmann og som ble drept av bomben, var del av et større nettverk. Men det har kommet få opplysninger fra etterforskningen, og ingen er foreløpig siktet i saken.

(©NTB)

Populært