Bygdefolk mest positive til integrering

Bygdeforsker Alexander Thunem påpeker at sysselsetting er viktig både for integreringen og for hvor integrert vi oppfatter at folk er. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
Bygdeforsker Alexander Thunem påpeker at sysselsetting er viktig både for integreringen og for hvor integrert vi oppfatter at folk er. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folk på bygda mener i langt større grad enn byfolk at innvandrere blir godt integrert, viser en ny undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omtrent halvparten av dem som bor på bygda sier seg helt eller delvis enige i utsagnet «Innvandrere blir godt integrert i kommunene min», ifølge en undersøkelse fra Norsk senter for bygdeforskning. Mens 48 prosent av bygdefolket svarer bekreftende, er andelen nede i 36 prosent for folk i mer urbane kommuner, skriver Adresseavisen.

– Dette er ganske oppsiktsvekkende. Generelt finner vi ikke så store forskjeller i holdninger mellom folk på bygda og folk i mer urbane kommuner, sier sosiolog og forsker Alexander Thanem ved Norsk senter for bygdeforskning. Han trekker fram sysselsetting og synlighet som to mulige forklaringer.

– Innvandrere i rurale kommuner er i større grad i arbeid, og sysselsetting er viktig for integrering og for hvordan folk oppfatter at noen er integrert. I større kommuner har man også mindre oversikt, og det kan bidra til at innvandrere ikke blir sett på samme måte.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viste i fjor sommer at skepsisen til innvandrere har økt i kjølvannet av de store asylankomstene høsten 2015.