CNN: USA mistenker russiske hackere for å ha spredt falske nyheter om Qatar

President Donald Trump (t.h.) i møte med Qatars emir Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani under et besøk i mai. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump (t.h.) i møte med Qatars emir Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani under et besøk i mai. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Amerikansk etterretning mener det er russiske hackere som har plantet nyheten om at Qatar er vennlig innstilt overfor Iran og Israel, melder CNN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken brukes nå av Saudi-Arabia og andre land ved Persiabukta for å legitimere det diplomatiske bruddet med Qatar.

Qatars utenriksminister Sheikh Mohammed Bin Abdulrahman al-Thani mener imidlertid at konflikten skyldes en misforståelse, og framholder overfor CNN at FBI har bekreftet hackingen og plantingen av den falske nyheten.

Saken ble sendt ut av Qatars offisielle nyhetsbyrå 23. mai.

– Uansett hvilke anklager som er slengt ut, så er det hele basert på desinformasjon, og vi mener at hele krisen er basert på desinformasjon, sier al-Thani til CNN.

Hvis opplysningene stemmer, kan det være et tegn på at Russland forsøker å undergrave amerikansk utenrikspolitikk, påpeker nyhetsbyrået AFP.

Saudi-Arabia har sammen med blant andre De forente arabiske emirater, Bahrain og Egypt anklaget Qatar for å støtte både ytterliggående sunnimuslimske grupper og sjiamuslimske Iran, som er Saudi-Arabias erkerival i regionen.

Personvernpolicy