Meny

May åpner for å endre menneskerettslover for å bekjempe terrorisme

Statsminister Theresa May mener «nok er nok» og at noe må endres i kampen mot terror. Her besøker hun Longton rugbyklubb i Stoke. Foto: Stefan Rousseau / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Theresa May er villig til å endre på britiske menneskerettighetslover hvis det trengs for å håndtere personer som kan utgjøre en terrortrussel.

Den konservative britiske lederen sier ifølge BBC at hun vil gjøre det lettere å deportere mistenkte utlendinger og begrense bevegelsesfriheten til personer som antas å utgjøre en terrorfare, men som myndighetene ikke har nok bevis til å stille for retten.

– Og hvis våre menneskerettighetslover kommer i veien for at vi kan gjøre det, vil endre loven så vi kan gjøre det, sa May i en tale i Slough tirsdag kveld.

Som følge av terrorangrepene i London og Manchester har sikkerhetspolitikk blitt blant de heteste temaene forut for torsdagens parlamentsvalg.

Labour reagerer på Mays holdning og mener at det ikke er feil budskap å komme med nå. Partiet har kritisert den konservative regjeringen for ikke å bruke nok penger på politiet.

(©NTB)

Populært