Israel setter fart i bosettingsplanene på Vestbredden

Israelsk myndigheter fremskynder planer for 1.500 boliger på den okkuperte Vestbredden, inkludert enheter for den første nye bosettingen på rundt 25 år. Her fra en palestinsk demonstrasjon i Nablus i mai. Foto: AP / Majdi Mohammed / NTB scanpix
Israelsk myndigheter fremskynder planer for 1.500 boliger på den okkuperte Vestbredden, inkludert enheter for den første nye bosettingen på rundt 25 år. Her fra en palestinsk demonstrasjon i Nablus i mai. Foto: AP / Majdi Mohammed / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Israelske myndigheter fremskynder planer for 1.500 boliger på den okkuperte Vestbredden, inkludert enheter for den første nye bosettingen på rundt 25 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene kommer fra organisasjonen Peace Now NGO, som følger og registrerer israelsk bygging på palestinsk territorium.

Planene kom samtidig med at israelere og palestinere markerte 50-årsdagen for seksdagerskrigen, da Israels okkupasjon av Vestbredden begynte.

Utbyggingen som ble kjent tirsdag, befinner seg på forskjellige stadier og er plassert i ulike områder. 102 boliger, kjent som Amichai, ble godkjent tirsdag, men noen enheter er allerede ferdige og ble godkjent med tilbakevirkende kraft.

Amichai som helhet betegnes imidlertid som i en tidlig fase av planleggingen og avhengig av ytterligere avgjørelser.

Personvernpolicy