Frp og de rødgrønne kappes om sjøfolks gunst

Frps Oskar Grimstad vil komme med et eget forslag om å utrede norske vilkår i norske farvann. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Frps Oskar Grimstad vil komme med et eget forslag om å utrede norske vilkår i norske farvann. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De rødgrønne ber Stortinget utrede muligheten for å kreve norske vilkår på skip i norsk farvann. Frp vil foreslå det samme, mens partner Høyre sier nei.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det rødgrønne forslaget om norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel i norsk farvann er lagt fram i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, skriver Dagsavisen.

Før jul i fjor stemte Frp mot et lignende forslag, men på vårens landsmøte gikk partiet inn for en slik utredning. Nå vil de følge etter Ap, Sp og SV.

– Vi støtter intensjonen i deres forslag i tråd med det vi vedtok på landsmøtet. Nå jobber vi med å fremme et forslag på det selv, og så får vi se hva som blir behandlet først, sier Oskar Grimstad (Frp), som sitter i Stortingets næringskomité. Regjeringspartner Høyre har derimot lite til overs for forslaget.

– Vi ser ingen grunn til å utrede dette. Det kan tenkes at det er juridisk mulig å stille krav om norske lønns- og arbeidsvilkår, men vi vil ikke føre en proteksjonistisk politikk, sier Ove Trellevik.