Meny

To australiere ble drept i London-angrepet

Australias utenriksminister bekrefter at to australiere ble drept i angrepene på London Bridge og Borough Market i helgen. Her legges det ned blomster til minne om ofrene på London Bridge. Foto: AP / Markus Schreiber / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australias utenriksminister bekrefter at to australiere var blant de drepte i angrepene på London Bridge og Borough Market i helgen.

– Den australske regjeringen bekrefter med tungt hjerte at to australiere ble drept i terrorangrepet i London, heter det i en uttalelse fra utenriksminister Julie Bishop.

Bishop oppga ikke navnene til de to, men politiet i London har opplyst at den australske sykepleieren Kirsty Boden (28) er blant de sju som er drept.

Australias statsminister Malcolm Turnbull sa til Melbourne Radio 3AW at Kirsty Boden var en ung sykepleier som forsøkte å hjelpe ofrene.

– Tragisk nok ble hun drept av disse feige, ondsinnede terroristene, sa han.

Familien til barnepiken Sara Zelenak (21) sier at de ikke har hørt fra henne siden angrepet fant sted. To andre australske statsborgere er innlagt på sykehus med knivstikk i halsen, men skal ikke være livstruende skadd.

Fra før er det kjent at canadiske Christine Archibald var en av de sju som ble drept i angrepet. En franskmann er også blant de drepte.

I alt 48 mennesker ble såret i angrepet. 18 av dem er kritisk såret, ifølge BBC.

Det var tre menn som sto bak angrepet, ifølge britisk politi. Alle tre ble drept kort tid etter at politiet fikk melding om hendelsen.

(©NTB)

Populært