Meny

USA-ledet koalisjon angrep regimestyrker i Syria

For andre gang på mindre enn en måned har den USA-ledede koalisjonen i Syria gått til angrep på styrker som støtter det syriske regimet. Ifølge den USA-ledede koalisjonen rykket en gruppe på 60 soldater fra det syriske regimet inn i et såkalt nedtrappingsområde ved At-Tanf-garnisonen ved grensen til Irak og Jordan. Her et foto fra grenseområdet tatt i slutten av mai. Foto: Hammurabi's Justice News via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For andre gang på mindre enn en måned har den USA-ledede koalisjonen i Syria gått til angrep på styrker som støtter det syriske regimet.

Angrepet skjedde tirsdag i et område hvor amerikanske og britiske soldater trener lokale syriske styrker som deltar i offensiven mot IS.

Ifølge den USA-ledede koalisjonen rykket en gruppe på 60 soldater fra det syriske regimet inn i et såkalt nedtrappingsområde ved At-Tanf-garnisonen ved grensen til Irak og Jordan.

I en uttalelse tirsdag hevder koalisjonen at den kom med flere advarsler før angrepet ble iverksatt. Det skal blant annet ha ødelagt antiluftskyts, artilleri og en stridsvogn.

Det forrige angrepet mot en gruppe regimevennlige styrker skjedde 18. mai idet en kolonne tilsynelatende var på vei mot garnisonen.

(©NTB)

Populært