Mann fortsatt savnet i Lommedalen

Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politi og frivillige leter fortsatt etter en 64 år gammel mann som kan ha gått seg vill i Lommedalen eller innover i Oslomarka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi fortsetter søket med samme styrke som lørdag kveld og natt til søndag. Foreløpig har vi ingen konkrete observasjoner av mannen. Vi er derfor glad for alle tips om mulige observasjoner fra publikum, sier operasjonsleder Åste Tanem i Oslo politidistrikt til NTB søndag morgen.

Politiet har organisert søk etter mannen både innerst i Lommedalen og i det nærmeste skogområdet i Krokskogen i Oslomarka.

Vanskelig søk

– Vi søker i det området vi mener han sist er sett, innerst i Lommedalen. Utgangspunktet for søket er Tobonn og skogområdet i retning Sollihøgda, men siden vi ikke har noe konkret område å lete i, er søket vanskelig. Vi fortsetter å sjekke blant annet hytter som står tomme, sier operasjonslederen.

Den savnede mannen gikk ut på tur i 12-tiden lørdag og ble meldt savnet av familien litt etter klokken 18. Han gikk opprinnelig sammen med en annen person, men vedkommende kom til rette samme kveld.

Både mannskaper fra politiet, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder ble satt inn i letingen lørdag kveld. Norske Redningshunder rykket ut med åtte ekvipasjer.

Dårlig vær

– Vi håper å kunne ta i bruk helikopter, men det har ikke vært mulig på grunn av dårlig vær med mye tåke. Vi vurderer flyværet fortløpende, sier Tanem.

Mannen er godt kjent i området og skal være i god fysisk form. Han beskrives som 180 centimeter høy og med grålyst hår. Han var iført en grønn jakke, svarte overtrekksbukser og svarte sko med oransje lisser.

– Han er kjent for å gå turer, men det er uvisst hvor godt kjent han er i akkurat dette området, sier Tanem.

Personvernpolicy