Meny

Sammenstøt i Marokko etter pågripelse av protestleder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre unge demonstranter barket sammen med politiet i aksjoner mot pågripelsen av protestlederen Nasser Zefzafi i Marokko fredag kveld.

Dette var åttende dagen på rad med demonstrasjoner nord i Marokko, der det har vært uro siden oktober. Mandag pågrep marokkanske myndigheter Zefzafi, som har stått i spissen for store demonstrasjoner det siste halvåret. Zefzafi var ettersøkt etter at han skulle ha avbrutt en imam i en moské for å oppfordre til flere demonstrasjoner for en uke siden.

Fredag tok tilhengerne hans til gatene i Rif-regionen nord i landet og kastet stein mot politiet, som svarte med vannkanoner. Det er ikke opplyst om skadde i sammenstøtene.

I havnebyen Al-Hoceima, som har 56.000 innbyggere, har de fleste butikkene vært stengt i tre dager i en streik mot forholdene i regionen. Uroen i regionen brøt ut i oktober etter at en fiskehandler mistet livet i en ulykke. Fiskehandleren skal ha omkommet da han hoppet opp i en søppelbil for å få tilbake beslaglagt sverdfisk som var fanget utenom sesongen. Siden har mange innbyggere i byen demonstrert med krav om arbeidsplasser og økonomisk utvikling.

(©NTB)

Populært